Новости - Факултет

Слика
Један од највећих свјетских издавача научне литературе Elsevier BV објавио је листу од 2% научника на свијету са највећим утицајем цитираности у каријери. На листи научника који су међу 2% најбољих на свијету по утицају цитираности у току 2020. године, налазе се два наставника са Универзитета у Источном Сарајеву: проф. др Мирјана Максимовић са Електротехничког факултета Источно Сарајево и доц. др Жељко Стевић са Саобраћајног факултета Добој.

Опширније
Слика
Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву представио је рачунарску опрему вриједну око 50.000 KМ која се састоји од 20 рачунара новије генерације, двије смарт табле, лаптопа који ће се користити за лабораторијске радове, те штампача и видео-бимова.

Опширније
Слика
На Електротехничком факултету /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву организована је изложба у част Милеве Марић Ајнштајн, на којој је изложено 28 паноа који приказују њен животни пут. Изложбу је организовао ЕТФ у сарадњи са Савезом иноватора Републике Српске.

Опширније
Слика
Отворен конкурс за 12. генерацију m:стипендиста Конкурс о додјели 15 стипендија компаније m:tel отворен је 10. новембра 2021. године и остаје отворен до 10. децембра 2021. године, а на њега се могу пријавити студенти првог циклуса студија у БиХ, и то студенти III и IV године, као и апсолвенти.

Опширније