Новости

Слика

Naši predstavnici trenutno učestvuju na MECO 2024 konferenciji, koja se održava od 12. do 14. juna u Budvi, Crna Gora. Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta PELMOB (Partnership for Promotion and Popularization of Electrical Mobility through Transformation and Modernization of WB HEIs Study Programs), čiji su cilj promocija i popularizacija električne mobilnosti kroz transformaciju i modernizaciju studijskih programa univerziteta u Zapadnom Balkanu.

Na konferenciji učestvuju doc. dr Marko Ikić i Nikola Kukrić mr, koji aktivno učestvuju u svim sesijama i prezentuju rezultate projekta. Agenda konferencije uključuje razne sesije posvećene promociji rezultata projekta, diskusijama o ključnim pitanjima kvaliteta realizovanih isporuka, kao i prezentacijama naučnih radova partnera projekta.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu igra ključnu ulogu u ovom projektu, doprinoseći svojim stručnim znanjem i resursima za razvoj i implementaciju novih studijskih programa. Kroz učešće u projektu PELMOB, fakultet dodatno jača svoj položaj kao lider u oblasti tehničkih nauka i inovacija u regionu.

Ova konferencija predstavlja značajnu priliku za umrežavanje sa relevantnim akterima iz oblasti električne mobilnosti i razmjenu iskustava i ideja koje će doprinijeti daljem razvoju i popularizaciji ove oblasti u našem regionu.

1 2 3 4
  • Подијели на друштвеним мрежама