Новости

Слика

Delegacija Elektrotehničkog fakulteta u sastavu dekan prof. dr Božidar Popović, prof. dr Danijel Mijić, doc. dr Nataša Popović, doc. dr Nenad Marković, i predstavnik Mašinskog fakulteta prof. dr Aleksandar Košarac, nalazi se u posjeti belgijskom Univerzitetu KU Leuven u Gentu, odnosno Fakultetu industrijskog inžinjerstva.

Ova studijska posjeta sastavni je dio aktivnosti međunarodnog Erasmus projekta DERHE/ Digital education readiness in the field of higher education. Cilj je edukacija osoblja sa institucija partnera iz oblasti digitalizacije, projektnog menadžmenta i lean metodologije. Tokom posjete učesnici su obišli različite istraživačke laboratorije.

Projekat je započeo sa realizacijom 2024. godine, traje tri godine, a partneri su visokoškolske ustanove iz Albanije (Univerzitet u Tirani, Politehnički Univerzitet u Tirani), Crne Gore (Univerzitet Crne Gore), Bosne i Hercegovine (Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci), Ljubljane (Univerzitet u Ljubljani), Belgije (KU Leuven) i privredne komore iz Albanije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

1 2 3 4 5
  • Подијели на друштвеним мрежама