Новости

Слика

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву организовао је Дан отворених врата за заинтересоване средњошкоце који имају афинитет ка електротехници и рачунарству.

Наставници и сарадници овог факултета упознали су матуранте из Средње школе „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву и Средњошколског центра "Источна Илиџа" са студијским програмима као и начином одвијања наставе, ресурсима факултета, те студентским животом.

Тијана Беговић, асистент на Смјеру за аутоматику и електронику, навела је да је Дан отворених врата прилика за промоцију факултета, али и упознавања будућих бруцоша са наставним кадром те постигнућим факултета.

- Будући бруцоши су имали прилику да обиђу лабораторије, наставне и истраживачке просторије, виде лабораторијску опрему и упознају се са начином одвијања наставе на нашем факултетау – рекла је она.

Према њеним ријечима, средњошколцима су о студентском животу и организацијама, као важном сегменту студирања, говорили студенти овог факултета.

1 2 3 4 5 6 7

Асистент на Смјеру за рачунарству и информатици Марко Маловић навео је да су матурантима објаснили шта студенти раде кроз лабораторијске вјежбе, домаће задатке и пројекте, те приказали дио истраживачког рада у различитим подобластима електротехнике и рачунарства.

- Показали смо им шта сваки студент, на сваком од смјерова, има прилику да научи и ближе их упознали са методологијом рада на нашем факултету – рекао је он.

Извор: КАТЕРА

 

  • Подијели на друштвеним мрежама