Новости

Слика

Овогодишње 67. ЕТРАН конференција 2023. и 10. ИцЕТРАН конференција 2023. одржаће се у Источном Сарајеву од 5. до 8. јуна, у организацији Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.      

Свечано отварање планирано је у Амфитеатру „Проф. др Вељко Вулетић“ на Електротехничком факултету у понедјељак, 5. јуна, у 17.00 часова.

Друштво ЕТРАН је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење Србије у области електротехничког инжењерства и комплементарних области.

- Од 1955. године организује националне конференције (под именом ЕТАН), које су привлачиле истраживаче из екс‐Југославије и региона. 2014. године, ЕТРАН је почео серију међународних конференција ИцЕТРАН које се организују истовремено са националним конференцијама ЕТРАН – подсјетили су са Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Међународна конференција ИцЕТРАН је посвећена истим темама као и ЕТРАН, с разликом да је званични језик ове конфренције енглески, док је званични језик конференције ЕТРАН српски.

Обје конференције укључују позивна предавања, туторијале, округле столове и сједнице у оквиру шеснаест области инжењерства, које његују секције Друштва за ЕТРАН.

Покровитељ конференција је Министарство просвјете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

  • Подијели на друштвеним мрежама