Новости

Слика

Представници компаније М:тел уручили су данас Електротехничком факултету у Источном Сарајеву рачунарску опрему, која се састоји од десет савремених рачунара.

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић захвалио се компанији М:тел и њеним представницима на донацији која је, како истиче, јако вриједна за студенте овог факултета.

Поповић је подсјетио да је овај факултет прошле године од компаније М:тел добио савремену рачунарску салу, за коју каже да је најбоља у цијелом региону.

- Пет мјесеци након што смо добили рачунарску салу, компанија М:тел нам је донирала нове рачунаре како би побољшали услове за рад свих студената на Електротехничком факултету – навео је он.

Поповић је нагласио да је веома срећан што је М:тел одабрао Електротехнички факултет за сарадњу, која нуди велике погодности за студенте Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

- Осим што је М:тел лидер на пољу телекомуникација на подручју Републике Српске, БиХ и региона, наши студенти имају могућност да поред стипендирања, по завршетку студирања, добију посао у М:тел-у захваљајући знању које су стекли на овом факултету – рекао је Поповић.

Милан Алексијевић, извршни директор за технику компаније М:тел, истакао је да је данашња донација рачунара потврда дугорочне сарадње, која ће се, како наводи, наставити и у будућности.

- Наша сарадња ће се у наредном периоду само продубљивати, првенствено кроз донације, али и наше м:стипендије за најбоље студенте - рекао је он, те додао да м:тел остаје посвећен развоју сарадње са Електротехничким факултетом.

Ања Башевић, студент прве године одсјека Рачунарство и информатика на Електротехничком факултету, исказала је задовољсто добијеном опремом јер, како каже, она и њене колеге имају могућност да раде у савременој учионици, са савременом опремом.

- Захваљујем се М:тел-у што нам је олакшао студирање – закључила је она.

ИЗВОР: Катера

1 2 3
  • Подијели на друштвеним мрежама