Новости

Слика

Представници Електротехничког факултета (ЕТФ-а) Универзитета у Источном Сарајеву, декан, проф. Божидар Поповић и продекан за наставу, проф. Срђан Лале, заједно са амбасадором БиХ у Јапану Синишом Берјаном, 03. фебруара 2023. године посјетили су свјетски познату мултинационалну корпорацију Фуџицу /Fujitsu/ у Јокохами, која се бави производњом информационо-телекомуникационе опреме.

Са менаџментом Фуџицу корпорације (Youji Sakamoto, Head of Factory, Shinnosuke Okubo, Head of Emerging Technology) , основане давне 1935. године, која спада у водеће свјетске корпорације у области ИТ технологија, разговарано је о обављању стручне праксе за студенте ЕТФ-а, као и организовању студијских посјета. Делегација ЕТФ-а је имала прилику да се упозна са радом корпорације, производима, историјом настанка и пословањем корпорације.

Фуџицу корпорација, са сједиштем у Токију, има више од 130.000 запослених у 180 земаља свијета. Главни производи корпорације су персонални рачунари, лаптопови, супер-рачунари и друга напредна ИТ опрема. Фуџицу корпорација је једна од водећих свјетских корпорација у примјени најмодернијих технологија из области развоја нових генерација супер-рачунара, вјештачке интелигенције, биометријских система, Интернета ствари и дигитализације.

1 2 3 4 5
  • Подијели на друштвеним мрежама