Новости

Слика

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић данас је поводом почетка академске године уприличио пријем за 64 бруцоша.

Поповић је истакао да су задовољни бројем уписаних студената, те да ће професори овог факултета бруцошима пренијети знање којe ће придонијети развоју њихових интерeсовања и унаприједити постојеће знање.

- Желимо да наши студенти добију знањe која ће им у будућности користити у проналаску и обављању првих послова - рекао је он.

Поповић је додао да у наредном периоду треба радити на развоју и унапрђивању електротехничких занимања у Републици Српској и на тај начин повећати потребу за кадром студената који завршавају елетротехничке факултете.

Бруцош Марија Дорић, која је у Источно Сарајево дошла из Власенице, има велика очекивања од студирања на Електротехничком факултету.

- Имала сам прилику похађати припремну наставу на овом факултету и схватила сам колико је овај факултет перспективан за будућност студената који желе да граде велику каријеру - истакла је Дорић.

Теодора Иконић, бруцош из Источног Сарајева, исказала је задовољство због уписа на овај факултет, истичући да електротехнички факултет нуди највећу перспективу за запошљавање широм региона.

- Имајући у виду какве предности нуди електротехнички факултет, спремна сам дати свој максимум током студирања - истакла је Иконић.

Извор: Катера

  • Подијели на друштвеним мрежама