Новости

Слика

Руководство Електротехничког факултета у Источном Сарајеву поклонило је по 20 примјерака књиге "Увод у веб програмирање: HTML, CSS i JavaScript" Средњошколском центру Источна Илиџа и  Средњој школи "28. јуни" Источно Ново Сарајево.

Професор доктор Данијел Мијић, аутор уџбеника, појаснио је да садржај књиге покрива уводна, фундаментална знања из веб програмирања.

Књигу користимо на факултету и она покрива дио наставе, док у средњим школама може скоро у потпуности да покрије градиво из ових предмета – рекао је он.

1 2 3

Борис Брајовић, директор СШ „28. јуни“ и Бранка Ковачевић, директор Средњошколског центра Источна Илиџа истакли су да ће поклоњене књиге ученицима ових школа послужити за унапређење знања и компетенција, посебно оним ученицима који постижу запажене резултате на такмичењима свих нивоа.

Они су додали да се надају да ће неки ученици бити и будући студенти Електротехничког факултета у Источном  Сарајеву.

Декан Електротехничког факултета  проф. Божидар Поповић данас је посјетио Средњошколски центар „28 Јуни „ и Средњошколски центар „Источна илиџа“ , те том приликом је уручио по 20 примјерака књиге „Увод у веб програмирање“ аутора проф. др  Данијела Мијића.

- Сматрам да је ово прави потез да би наши средњошколци добили још нека доданта знања која нису предвиђена планом и програмом средњошколског образовања. Ово су знања која ће средњошколцима бити потребна и која су данас неопходна у свијету електроиндустрије, а тичу се веб програмирања - истакао је Поповић.

Такође је навео како ће захваљујући овим књигама дјеца добити нови потстрек и нова знања, те да ће им бити нарочито од помоћи уколико буду уписали Електротехнички факултет у Источном Сарајеву.

- Ми ћемо и даље наставити градити овакве пројекте посјећујући школе, радећи промоцију науке и знања и наравно покушати  убједити наше средњошколце да остану у Републици Српској - рекао је он.

Душан Перић, ученик четвртог разреда смјера за техничара информационих технологија у Средњој школи „28. јуни“ истакао је да ова школа није богата са довољно литературе за стручне предмете, тако да ће оваj уџбеник бити од велике помоћи за даље школовање.

 

Извор: Катера

  • Подијели на друштвеним мрежама