Пријави се

Новости

Слика

Јуче је у свечаној сали Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву отворена школа веб програмирања "WEBS", предвиђена за ученике средњих школа са територије Града Источно Сарајево. Полазницима је уприличен свечани пријем и уручени су симболични поклони.

У уводном обраћању полазницима, предсједница СТЕЛЕКС-а Милица Ивковић је истакла да је приликом избора области вођено рачуна о томе да она буде прилагођена како за апсолутне почетнике, тако и за оне који су се раније сусретали са овим видом програмирања.

"Током трајања предавања, полазници ће да науче концепт, начин функционисања и рад веб страница. Примили смо преко 50 пријава, али је, нажалост, због ограничених просторних ресурса и људског кадра потврђено 38. Полазници ће имати прилику да виде и на који начин се организује настава на Електротехничком факултету, као и да чују искуства наших најбољих студената, који су уједно и предавачи у овој школи. Надам се да ће овакви видови едукације постати традиција на Електротехничком факултету, на обострано задовољство предавача и полазника", додала је она.

Присутнима се потом обратио и потпредсједник СТЕЛЕКС-а, Василије Чабаркапа. У свом обараћању је прецизирао начин реализације школе програмирања:

"Школа програмирања ће се одвијати у 6 термина, с тим да ће првих пет термина бити едукативног, а посљедњи, шести, такмичарског карактера, гдје ћемо најбољег полазника наградити са 100 КМ. Школа "WEBS" је прилагођена апсолутним почетницима, тако да не захтјева никаква претходна знања из области информационих технологија и програмирања. Током едукативног дијела проћи ћемо кроз градиво frontend веб програмирања, које обухвата HTML, CSS и JavaScript, те се надам да ћемо помоћу тога успјети код вас поставити добре темеље, како бисте једног дана активно дјеловали у свијету веб програмирања."

Школа програмирања ће трајати до 10. априла, када ће бити огранизовано такмичење, на коме ће сваки полазник добити задатак који је могуће ријешити на основу пређеног градива.

1 2 3
  • Подијели на друштвеним мрежама