Пријави се

Новости

Слика

Омладинско удружење студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву „СТЕЛЕКС" организује бесплатну школу програмирања за све ученике средњих школа са територије града Источно Сарајево.

Милица Ивковић, председница Омладинског удружења студената Електротехничког факултета у изјави за за „Новости“ каже да је мотив за покретање бесплатне школе програмирања жеља да се ученицима средњих школа и будућим колегама приближи једна од најзаступљенијих области из сфере програмирања.

-Приликом избора области водили смо рачуна да полазници могу да буду и ученици, који претходно нису имали никаквог додира са програмирањем, што ће, сигурна сам, мотивисати многе да се пријаве и створе добру подлогу за даље учење – истакла је Ивковићева.

Ово је јединствена прилика да се ученици са територије Источног Сарајева упознају са начином спровођења наставе на Електротехничком факултету, чују искуства најбољих студената, који ће уједно бити предавачи у овој школи и створе ширу слику о квалитету и обиму образовања.

-При преузимању мандата, овакви видови едукације су идентификовани као пожељни с обзиром да на факултету имамо све потребне ресурсе за спровођење – каже Ивковићева.

-Искрено се надам да ће организовање школа овог типа постати традиција на нашем факултету на обострано задовољство, како предавача, тако и полазника – додаје она.

Потпуно бесплатна школа програмирања биће одржана у модерним рачунарским лабораторијама у згради Електротехничког факултета у периоду од 28. марта до 10. априла 2022. године.

Школа програмирања прилагођена је за апсолутне почетнике, тако да не захтева никаква претходна знања из ове области, а обухвата основне језике за израду веб страница.

Током трајања предавања, полазници ће научити концепт, начин функционисања и рад веб страница, који обухвата и практичан рад на креирању статичних и интерактивних страница.

 

У ПЛАНУ И ШКОЛА ЕЛЕКТРОНИКЕ И КУРС ДИЗАЈНА

У последњем, шестом термину, биће организовано такмичење за све полазнике школе, где ће сваки полазник добити задатак који је могуће решити на основу претходно пређеног градива, а најбољи појединац биће новчано награђен износом од 100 КМ.

Поред Школе програмирања, Омладинско удружење студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву ће покренути и Школу електронике и Кратки курс дизајна о којима ће више информација бити у априлу ове године.

Извор: Вечерње новости

  • Подијели на друштвеним мрежама