Новости

Слика

Božidar Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu, donirao je danas, u ime ove visokoškolske ustanove, računarsku opremu i veb stranicu višegradskoj biblioteci “Ivo Andrić”.

Trudimo se da u skladu sa svojim mogućnostima i u opsegu našeg stručnog djelovanja podstaknemo rad i drugih kulturnih i obrazovnih ustanova. Ovo je početak saradnje sa bibliotekom “Ivo Andrić” koja će u sledećem periodu, nadam se, biti produbljena i podignuta na viši nivo – naglasio je Popović.

Direktor biblioteke Bojan Pecikoza istakao je da će donirani računari u značajnoj mjeri pomoći u radu sa korisnicima, dok će uspostavljanje veb sajta doprinijeti medijskoj slici biblioteke.

Trudićemo se, takođe, da saradnja teče u obostranom pravcu. Putem obrazovnih i medijskih promocija učenicima srednje škole ukazivaćemo na sve prednosti studiranja na Elektrotehničkom fakultetu, što je u suštini strateški veoma bitno za razvoj istočnog djela Republike Srpske koji u dobroj mjeri zavisi od energetike – dodao je Pecikoza.

Kreator veb stranice bibliotekavisegrad.com, asistent na Elektrotehničkom fakultetu, Nikola Kukrić istakao je da je u modernom ambijentu poslovanja ovo neophodan vid prezentacije jedne javne ustanove i komunikacije sa korisnicima. Stranica će imati mogućnosti pretrage knjižnog fonda u realnom vremenu, ažuriranje svih novosti vezanih za rad biblioteke, kao i sve ostale servisne informacije.

  • Подијели на друштвеним мрежама