Новости

Слика

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић заједно са стручни кадром данас је уприличио пријем за 61 бруцоша. 

Поповић је истакао да су на овом факултету задовољни бројем уписаних студената, али да је тај број могао бити и већи.

- Ово је перспективан факултет јер се након завршених студија лако дође до запослења. Наши студенти у току треће и четврте године имају стипендије из реалног сектора и то је јако важно – истакао је Поповић.

Он је будућим студентима поручио да бирају перспективне факултете који ће им омогућити брзо запослење.

Продекан за наставу на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале истакао је да ће се настава за бруцоше одвијати у три студијска програма, Аутоматика и електоника, Електроенергетика, Рачунаство и информатика.

- Највише интересовања студената било је за смјер Рачунарство и информатика. Највише бруцоша долази из Источног Сарајева и осталих градова источног дијела Републике Српске, а неколико их је и из ФБиХ – рекао је Лале.

Он је поручио бруцошима да редовно долазе на предавања и да уче, јер је Електротехнички факултет захтијеван, али ће након дипломирања лакше дођи до квалитетног посла.

Бруцош Наташа Елез изјавила је да је одлуку да упише Електротехнички факултет донијела јер има склоности ка природним наукама, али и због тога што је то перспективно занимање, које ће јој омогућити лакше запослење.

  • Подијели на друштвеним мрежама