Новости

Слика

Промоцијом дипломираних инжењера и магистара елекротехнике, те додјелом признања и захвалница онима који су највише допринијели развоју и промоцији у претходном периоду, Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је Дан Факултета.

Обративши се присутнима, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитао је дипломцима и истакао чиињеницу да су уложили много труда да стекну звање инжењера електротехнике, те им зажелио да наставе са радом и додатним усавршавањем. 

Такође, нагласио је да је поносан што је већина већ успјела да нађе своје прво запослење и што ће неки од њих свој пут наставити управо на Универзитету у Источном Сарајеву.

„Свршени дипломци ће бити ти који ће креирати нову будућност на овим просторима“, истакао је ректор Кулић, додавши да је Електротехнички факултет јако важан јер има својих специфичности и у много сегмената и доприноси видљивости Универзитета у Источном Сарајеву, прије свега кроз научни скуп „Инфотех“.

Декан Електротехничког факултета проф. др Божидар Поповић истакао је да је ово 18. промоција дипломираних инжењера електротехнике од обнављања рада Факултета деведесетих година.

Промовисана су 22 дипломирана инжењера и четири магистра електротехнике.

Такође, декан Поповић је нагласио да му је задовољство што је данас промовисано 11 колегиница инжењера електротехнике и што се може рећи да на Електротехничком факултету не студирају само мушкарци, већ је око 50 одсто жена.

„На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву  је почео упис бруцоша и до јутрос су се пријавила 62, а до краја дана очекујемо да испунимо квоту и примимо пријаве за укупно око 90 будућих студената“, поручио је декан Поповић.

На данашњој промоцији истакнута је акција студентских организација Електротехничког факултета које су снимиле промотивни филм за Електротехнички факултет и покренуле несвакидашњу иницијативу да се све колеге које су дипломирале укључе у кампању и уплате трошкове за упис бруцоша на овај Факултет.

Кампањи „Желим поново да упишем Електротехнички факултет, а неко ће други студирати умјесто мене“ до сада се одазвало око 42 лица и на тај начин су обезбијеђени уписни трошкови за 42 бруцоша који буду најбоље пласирани на ранг-листи.

Инжењер електротехнике Зорана Мандић основне студије је завршила  са највишим просјеком (9,85) и добитник је Плакете Факултета.

Обративши се присутним, у име свих свршених дипломаца, поручила је да је изузетно задовољна знањем које је стекла на Електротехничком факултету и захвалила се професорима и асистентима који су несебично дијелили знање са њима, напомињући да је уписала мастер студије на Електротехничком факултету те да ће свој пут наставити управо на Универзитету у Источном Сарајеву.

Такође, Зорана је позвала све средњошколце који су креативни и знатижељни да упишу Електротехнички факултет јер је то сигурна будућност.

Обиљежавање Дана Факултета је прилагођено тренутној епидемиолошкој ситуацији, уприличен је коктел за мали број званица уз придржавање свих мјера које су прописале надлежне институције Републике Српске.

Преузето са www.ues.rs.ba

  • Подијели на друштвеним мрежама