Новости - Факултет

Слика
Prijemni ispit za sve kadidate zainteresovane za upis na Elektrotehnièki fakultet odr¾aæe se krajem juna ili poèetkom jula, a taèan termin biæe naknadno oglašen. Elektrotehnièki fakultet u Istoènom Sarajevu æe za buduæe studente, koji ¾ele da se upišu u školskoj 2017/18. godini, organizovati pripremnu školu za polaganje prijemnog ispita. Škola æe se organizovati u drugoj polovini juna 2017. godine u trajanju od 20 školskih èasova u zgradi Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu. Taèan termin pripremne nastave biæe naknadno oglašen. Zbirku rešenih zadataka u elektronskoj formi mo¾ete preuzeti OVDJE.

Опширније
Слика
Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, jedanaestu godinu za redom organizuje takmièenje za Najbolju tehnološku inovaciju. Ovom prilikom pozivamo Vas da doðete na prezentaciju Takmièenja za najbolju tehnološku inovaciju 2017. u Istoènom Sarajevu, koja æe se odr¾ati u èetvrtak, 06.04.2017. godine na Elektrotehnièkom fakultetu, sa poèetkom u 11. èasova. Cilj nam je da okupimo što veæi broj uèesnika sa kvalitetnim inovacijama te vas, s tim u vezi, molimo da u okviru svojih moguænosti i nadle¾nosti preduzmete aktivnosti u cilju informisanja i animiranja što veæeg broja potencijalnih uèesnika takmièenja. Više informacija mo¾ete pronaæi na internet stranici www.inovacija.org.

Опширније
Слика
Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, jedanaestu godinu za redom organizuje takmièenje za Najbolju tehnološku inovaciju s ciljem promovisanja preduzetnièke klime u Republici Srpskoj i pomoæi potencijalnim i postojeæim istra¾ivaèima, inovatorima i preduzetnicima koji ¾ele da komercijalizuju svoje inovacije. Више информација може се наћи на сајту www.inovacije.org као и на сајту Министарства науке и технологије Републике Српске. Поред тога, додатне вијести можете пратити и на Facebook страници Најбоља технолошка иновација 2017.

Опширније
Слика
Savez inovatora i Udru¾enje inovatora grada Banja Luka organizuju po 19. put Meðunarodnu izlo¾bu ideja, inovacija i stvaralaštva "INOST MLADIH 2017", a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luka. Izlo¾ba æe se odr¾ati od 19 do 21. aprila 2017. godine u Domu omladine Banja Luka. Otvaranje izlo¾be je 19. aprila u 11.00, a zatvaranje 21. aprila u 12.00 èasova. Na izlo¾bi æe biti predstavljeni radovi inovatora (iz udru¾enja, saveza, asocijacija i pojedinaca), uèenika, studenata i nastavnika iz Republike Srpske (BiH), susjednih i drugih zemalja. Za najuspješnije radove, autore, mentore, škole i udru¾enja predviðena su priznanja (standardna i specijalna), kao i posebne nagrade. POZIVAMO VAS DA POMOGNETE REALIZACIJU OVE ZNAÈAJNE IZLO®BE I TIME DOPRINESETE RAZVOJU INOVATORSTVA I PREDUZETNIŠTVA U RS (BIH),

Опширније
Слика
Šesnaesti meðunarodni nauèno-struèni simpozijum “INFOTEH – JAHORINA 2017”, u organizaciji Elektrotehnièkog fakulteta Univerziteta u Istoènom Sarajevu, odr¾aæe se od 22. do 24. marta u hotelu “Bistrica” na Jahorini. “INFOTEH – JAHORINA” predstavlјa jedan od vodeæih skupova u regionu posveæenih razvoju i primjeni informacionih tehnologija. Cilј simpozijuma je da okupi eksperte, nauènike, in¾enjere, istra¾ivaèe i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravlјanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za br¾i i uspješniji razvoj sredine u kojoj ¾ivimo. Tematske oblasti su raèunarski sistemi i softver, komunikacioni sistemi i tehnologije, energetski sistemi, proizvodni sistemi, sistemi upravlјanja i elektronski sistemi. Rad simpozijuma odvija se u okviru sjednica, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija. Organizovanjem posebne studentske sesije, simpozijum posebnu pa¾nju posveæuje mladim istra¾ivaèima i studentima, a predviðena je i prezentacija o temi “Vazduhoplovna tehnika u kontroli letenja – BHANSA /Agencija za pru¾anje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH/”. Detalјnije informacije o odr¾avanju šesnaestog meðunarodnog nauèno-struènog simpozijuma “INFOTEH – JAHORINA 2017”mo¾ete pronaæi na sajtu: www.infoteh.rs.ba Suorganizatori simpozijuma su: Elektrotehnièki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Elektrotehnièki fakultet Univerziteta u Beogradu, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Fakultet tehnièkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Alumni asocijacija in¾enjera elektrotehnike Istoèno Sarajevo. Simpozijum “INFOTEH – JAHORINA” nastavak je meðunarodnog simpozijuma “Jahorina” koji je poslјednji put odr¾an 1991. godine. Na prvom nauèno-struènom simpozijumu “INFOTEH – JAHORINA”, odr¾anom 2001. godine, izlo¾eno je 53 rada, a prisustvovalo je nešto više od 100 uèesnika. U periodu od 2001. do 2013. godine simpozijum bilјe¾i konstantan rast broja uèesnika sa prostora bivše Jugoslavije i šire, te broja prijavlјenih i objavlјenih radova. Petnaesti simpozijum odr¾an je od 16. do 18. marta 2016. godine. Na skupu je predstavlјeno 180 autorskih radova, meðu kojima je bilo osam studentskih radova.

Опширније
Слика
Obavještavamo Vas da evropski forum Alpbach, Austrija u 2017. godini nudi stipendije za 700 studenata svih studijskih usmjerenja, te im na taj naèin pru¾a moguænost uèešæa na seminarima, simpozijima, plenarnim debatama i drugim manifestacijama u sklopu foruma, te ljetnim školama i raznim profesionalnim programima u organizaciji foruma. Stipendija pokriva troškove uèešæa na svim manifestacijama foruma uz moguænost apliciranja za dodatne stipendije, koje pokrivaju troškove boravka u Alpbachu. Online registracija poèinje 20. februara 2017. godine, a krajnji rok za prijavu je 31. mart 2017. godine. Više informacija o programu stipendiranja i naèinu prijave mo¾ete pronaæi na web stranici: https://www.alpbach.org/en/scholarships/scholarships-of-the-european-forum-alpbach-foundation-and-partner-organisations/

Опширније