Новости - Факултет

Слика
Obavještavaju se studenti da æe se u srijedu, 14.06. organizovati posjeta firmi Eden Garden (http://www.suncobrani.ba/). Posjeta je obavezna za sve studente treæe i èetvrte godine sa smjera Automatika i elektronika, dok je za ostale studente posjeta fakultativna. Studenti koji idu u posjetu treba da se okupe u 16:30 u holu fakulteta.

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti Elektrotehnièkog fakulteta da æe kompanija „LANACO d.o.o“ Banja Luka odr¾ati prezentaciju struène prakse za studente u petak 9.6.2017. u 12 èasova, u sali za sjednice Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu (mali amfiteatar u prizemlju). Kompanija „LANACO d.o.o“ Banja Luka veæ jedanaestu godinu zaredom organizuje ljetnu stuènu praksu za studente treæe i èetvrte godine informacionih tehnologija. Ljetna praksa se odr¾ava tokom mjeseca avgusta, za vrijeme ljetnog raspusta. Više informacija o praksi dostupno je na https://www.lanaco.com/News/Pages/prijavite-se-za-lanaco-strucnu-praksu.aspx Pozivaju se svi zainteresovani studenti ETF-a da prisustvuju prezentaciji.

Опширније
Слика
Savez inovatora Republike Srpske je povodom 160. godina roðenja Nikole Tesle inicirao Program aktivnosti za obilje¾avanje ovog znaèajnog jubileja u Republici Srpskoj. Jedna od aktivnosti koja je djelimièno realizovana tokom prošle i ove godine je izlo¾ba TESLA. Izlo¾ba je odr¾ana u desetak gradova u Republici Srpskoj, a biæe odr¾ana i na Elektrotehnièkom fakultetu Univerziteta u Istoènom Sarajevu u periodu od 30.5. do 9.6.2017. Izlo¾ba obuhvata ¾ivot, nauèno-istra¾ivaèki rad i dostignuæa Nikole Tesle, koji su na efektan naèin prezentovani na 35 banera. Izlo¾ba æe biti otvorena 30.5.2017. u 19 èasova u zgradi Elektrotehnièkog fakulteta, Vuka Karad¾iæa 30, Istoèno Novo Sarajevo. Pozivamo studente, ðake, i sve zainteresovane graðane da posjete izlo¾bu. Elektrotehnièki fakultet je ovaj znaèajan jubilej obilje¾io i na prošlogodišnjem meðunarodnom nauèno-struènom simpozijumu INFOTEH-JAHORINA 2016, na kome je prof. dr Miliæ Stojiæ odr¾ao plenarno predavanje na temu "Doprinos Nikole Tesle razvoju elektrotehnike".

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti da æe se u srijedu, 31.05. organizovati posjeta firmi Eden Garden (http://www.suncobrani.ba/). Posjeta je obavezna za sve studente treæe i èetvrte godine sa smjera Automatika i elektronika, dok je za ostale studente posjeta fakultativna. Studenti koji idu u posjetu treba da se okupe u 16:30 u holu fakulteta.

Опширније
Слика
PRIJAVA za ERASMUS+KAT program mobilnosti sa Univerzitetom Haen-Španija (19.05. -26.05.2017.) Svi zainteresovani kandidati za ERASMUS+ KA 1 program mobilnosti sa Univerzitetom Haen — Španija treba da dostave Kancelariji za meðunrodnu saradnju sljedeæe dokumente do 26.05.2017. godine (12:00 èasova): Potvrdu o upisu na odreðenu godinu studija Potvrdu o polo¾enim ispitima sa trenutnim prosjekom Biografiju (format Europas (Europass) biografije, dostupan na internetu) Motivaciono pismo Potvrdu o poznavanju engleskog/španskog jezika (prihvata se potvrda ili sertifikajezièkih škola ili kopija polo¾enog predmeta jezika iz indeksa) Svi zainteresovani kandidati, koji prilo¾e dokumente æe imati kratku provjeru iz engleskog jezika u usmenoj formi 26.05.2017. godine u sali rektorata Univerziteta sa poèetkom u 12:00 èasova. Svi prilo¾eni dokumenti æe biti bodovani od strane Komisije, koju èine: 1). prorektor za meðunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjiæ, 2). prodekan za nastavu Elektrotehnièkog fakulteta prof. dr Bo¾idar Popoviæ, 3). koordinator za meðunarodnu saradnju mr Slobodanka Krulj 4). struèni saradik za mobilnost studenata Nina Lièina, dipl. pravnik. U sluèaju jednakog broja bodova, prednost se daje kandidatu koji ispunjava 1 ili više od sljedeæih uslova: 1). bolji prosjek ocjena, 2). manje nepolo¾enih ispita iz prethodnih godina, 3). starija godina, 4). bolje vladanje stranim jezikom i 5). kandidat koji svojim eventualnim odlaskom ne narušava nastavni proces na odreðenom predmetu/smijeru/grupi u narednoj školskoj godini. Komisija æe konaènu listu kandidata za razmjenu objaviti 01.06.2017. godine.

Опширније
Слика
U duhu dobre, sada veæ tradicionalne prakse Comtrade i ove godine nastavlja sa ljetnom školom programiranja. Svi inovativni i talentovani studenti završnih godina tehnièkih fakulteta, najèešæe Odsjeka za raèunarstvo i informatiku, æe imati priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste za razvoj softverskih rješenja, u simuliranom radnom okru¾enju, kroz rad na projektu. Tema projekta 2017 godine je RO(OM)BOT-BOT2(RE)SERVE!! Kroz ovaj projekat studenti æe se upoznati sa kreiranjem chat botova za rezervaciju konferencijskih sala u hotelima te na taj naèin, uz mentorstvo visokokvalifikovanih software developera, obogatiti svoje znanje u rješavanju globalnih problema današnjice. Uz timski rad u simuliranom radnom okru¾enju, studenti æe raditi na razvoju RO(OM)BOT rješenja uz kojeg koordinacija sastanaka u konferencijskim salama nikad nije bila lakša. Projekat ima za cilj upoznavanje studenta sa najnovijim tehnologijama razvoja chat bot aplikacija meðu kojima su: Java, Spring Boot Framework, NoSql baze podataka. Uz SCRUM, agilnu metodu razvoja softvera, koja æe pratiti razvoj ove aplikacije, studenti æe pored tehnièkih znanja imati priliku da nauèe i osnove voðenja projekata, koji se uspješno primjenjuju u svim vodeæim softverskim kompanijama. Takoðer æe se upoznati sa procesima testiranja, kreiranja projektne dokumentacije i tako iskusiti èitav ciklus razvoja jednog softverskog rješenja Troškove organizacije ljetne škole, sa zadovoljstvom, pokriva Comtrade, tako da je uèešæe studenata BESPLATNO! Pozivamo Vas da motivišete studente na Vašim fakultetima da iskoriste otvorenu priliku za sticanje novih znanja, iskustava i tehnologija, kroz timski i projektni rad u simuliranom radnom okru¾enju. Prijave su otvorene do 20.06.2017. godine, na EDIT http://edit.world/bs/application/apply-for-bih/ site-u.

Опширније
Слика
Elektrotehnièki fakultet Univerziteta u Istoènom Sarajevu organizuje specijalizovanu radionicu na temu „IoT infrastruktura u poljoprivrednoj proizvodnji”. Radionica æe biti odr¾ana 10. i 11. juna 2017. u zgradi Elektrotehnièkog fakulteta, ul. Vuka Karad¾iæa 30, 71123 Istoèno Sarajevo. Kotizacija za uèešæe iznosi 200 KM (100 EUR). Više informacija mo¾e se dobiti putem email adrese kontakt@etf.unssa.rs.ba.

Опширније
Слика
Univerzitet u Istoènom Sarajevu ostvario je saradnju sa Univerzitetom Haen iz Španije u oblasti meðunarodne razmjene studenata za akademsku 2017/2018 godinu. Trajanje boravka je jedan ili dva semestra, a za studente je obezbijeðena stipendija koja pokriva troškove boravka. Pozivaju se zainteresovani kandidati da se za detaljnije informacije jave u Kancelariju za meðunarodnu saradnju u Rektoratu Univerziteta u Istoènom Sarajevu, kontakt osoba je Slobodanka Krulj. Prednost imaju studenti koji æe u akademskoj 2017/2018 godini biti upisani u treæu i èetvrtu godinu studija. Informacije o Univerzitetu Haen dostupne su na sljedeæim linkovima: http://www.ujaen.es/serv/vicint/home/index https://www.youtube.com/watch?v=SDz8UceZaCI

Опширније