Новости

Слика
Ljetna ¹kola EdIT BIH 2011 Vas i ovog ljeta poziva da joj se pridru¾ite od 4.- 15. jula 2011 kako u Sarajevu tako i u Banjoj Luci.Svi inovativni i talentovani studenti koje zanima timski rad u simuliranom radnom okru¾enju kao i rad na zanimljivim projektima, a ne ¾ele zakasniti sa svojom prvom prilikom da steknu praktièna iskustva – pozvani su da se prijave do 24. juna 2011. Broj mjesta je ogranièen, zato po¾urite sa prijavom!Uèe¹æem na EdIT BIH ljetnoj ¹koli 2011 mo¾ete bogato dopuniti svoje znanje na podruèju informacionih tehnologija i pretoèiti ga na realne projekte. Uèe¹æe studenata je BESPLATNO.Vi¹e informacija mo¾ete pronaæi na http://www.comtrade.com/ba/o_nama/karijera/edit/edit11/Pages/default.aspx .

Опширније
Слика
Za kandidate koji se ¾ele upisati na Elektrotehnièki fakultet u Istoènom Sarajevu u ¹kolskoj 2011/12. godini organizujemo©KOLU MATEMATIKE©kola æe biti odr¾ana od 20. do 24. juna 2011. godine u trajanju 20 ¹kolskih èasova. Prijave primamo u Raèunovodstvu ETF-a do 18. juna 2011. godine.Naknada za svih dvadeset èasova je 40 KM i uplaæuje se prema sljedeæoj instrukciji:Raèun posebnih namjena za visoko obrazovanje562-099-80950598-34 Vrsta prihoda 722539Op¹tina088Bud¾etska organizacija 0831005Vrsta uplate Poziv na broj0 Sve informacije na telefon 057-342-788

Опширније
Слика
Kvalifikacioni ispit pola¾e se iz matematike, prema sljedeæem programu:Osnovne logièke operacije. Pojam funkcije. Racionalni algebarski izrazi. Polinomi.Linearna funkcija. Linearne jednaèine i nejednaèine. Sistemi linearnih jednaèina i nejednaèina.Kvadratna funkcija. Kvadratne jednaèine i nejednaèine. Sistemi kvadratnih jednaèina.Algebarske i iracionalne jednaèine i nejednaèine.Pojam logaritma. Logaritamska i eksponencijalna funkcija. Logaritamske i eksponencijalne jednaèine i nejednaèine.Trigonometrijske funkcije. Identiteti, jednaèine i nejednaèine. Primjena trigonometrije na trougao.Kompleksni brojevi.Analitièka geometrija u ravni (prava, krug i parabola).Planimetrija (prvenstveno geometrija trougla, èetverougla i kruga).Stereometrija (prizma, piramida, zarubljena piramida, valjak, kupa, zarubljena kupa, sfera i dijelovi sfere).

Опширније
Слика
Studentska anketa za ljetni semestar akademske 2010/11 godine na Elektrotehnièkom fakultetu æe biti sprovedena u periodu od 1. do 10. juna 2011. godine. Anketiranje studenata vr¹i se pomoæu web aplikacije dostupne na http://anketa.unssa.rs.ba/student. Aplikaciji se mo¾e pristupiti sa bilo koje lokacije koja ima pristup Internetu (iz raèunarskih laboratorija na ETF-u, od kuæe, iz Internet kluba, itd.).Podjela korisnièkih imena i lozinki za studente biæe organizovana u ponedeljak i utorak (30. i 31.5) u toku nastave.

Опширније
Слика
UPI©ITE SE NA ETF! Maturanti èetvorogodi¹njih srednjih ¹kola – upi¹ite se na ETF u Istoènom Sarajevu! Dajemo vam trenutno dostupne informacije o upisu u prvu godinu Prvog ciklusa studija: Konkurs o upisu u prvu gosinu studija za javne univerzitete raspisuje Vlada RS. Pratite informacije u dnevnim novinama i na sajtu ETF-a www.etf.unssa-.rs.ba Na na¹em ETF-u mo¾ete upisati sljedeæe studijske programe: - Elektroenergetika, - Automatika i elektronika i - Raèunarstvo i informatika. Na svakom studijskom programu upisujemo po 35 + 25 = 60 studenata. (Prva brojka se odnosi na studiranje o tro¹ku Bud¾eta RS, a druga na ¹kolarinu za samofinansirajuæe!). ©kolarinu za OBA semestra u ¹kolskoj 2011/12. godini odredila je Vlada RS i ona iznosi 440 KM. Kod nas se mo¾e upisati samo ako ste zavr¹ili èetvorogodi¹nju srednju ¹kolu i ako polo¾ite prijemni ispit iz Matematike. Krajem juna organizujemo ©kolu matematike (20 èasova ko¹ta 40 KM). Prijemni oèekujemo poèetkom jula. Datum odredjuje Ministarstvo prosvjete RS konkursom. Dokumente potrebne za prijavu za ©kolu matematike, polaganje Prijemnog ispita i kasnije za upis, blagovremeno cemo oglasiti na na¹em sajtu. Skriptu za polaganje prijemnog ispita mo¾ete preuzeti na nasem web-sajtu tako ¹to u glavnom meniju odaberete DOWNLOAD. OCEKUJEMO VAS! SRECNO!

Опширније
Слика
Pismo ministra prosvjete i kulture u Vladi RSPo¹tovani,U 2011. godini Ministarstvo prosvjete i kulture æe realizovati isplate pomoæi studentima deficitarnih zanimanja koji su upisali prvi put prvu godinu studijske programe deficitarnih zanimanja akademske 2010/2011. godine i do 15. marta 2011. godine polo¾ili najmanje 40% od ukupnog broja ispita u prvom semestru studija, odnosno najmanje 2 ispita, osim na studijskom programu geodezija gdje moraju polo¾iti najmanje 3 ispita. Deficitarna zanimanja su: profesor matematike, profesor fizike, profesor informatike, diplomirani in¾enjer ma¹instva, diplomirani in¾enjer elektrotehnike i diplomirani in¾enjer geodezije. Imajuæi u vidu naprijed navedene uslove, neophodno je da Ministarstvu dostavite prijavu za dodjelu pomoæi studentima prve godine deficitarnih zanimanja i dokumente koji su navedeni u prilogu broj 1.Molimo vas da tra¾ene podatke dostavite u ¹to kraæem roku kako bi Ministarstvo pristupilo realizaciji isplate pomoæi studentima deficitarnih zanimanja u 2011. godini.S po¹tovanjem, MINISTAR Anton Kasipoviæ, dipl. pravnikObrazac za prijavu mo¾ete preuzeti OVDJE.

Опширније
Слика
Razvojni centar Microsoft-a u Irskoj ima nekoliko otvorenih radnih mjesta za studente, bilo u obliku stalnog zaposlenja ili kao struèna praksa. Iako je kao rok za prijavu naveden 15.3, primaæe se i aplikacije koje budu dostavljene najkasnije do 1.4.2011.Sve detaljnije informacije mo¾ete pronaæi na stranici http://careers.microsoft.com/careers/EN/IE/GradApplication.aspx.Ukoliko imate dodatnih pitanja, predstavnik Microsoft-a BiH Vam stoji na raspolaganju.Dragan PanjkovMicrosoft BiHDragan Panjkov Technology Specialist for Development Tools (DPE) Intelzink d.o.o. Service Provider for Microsoft BiH d.o.o. Bosnia and Herzegovina W: +387 33 29 53 07 x5307 F: +387 33 29 67 11 M: +387 61 22 22 86 v-dragpa@microsoft.comwww.dragan-panjkov.com

Опширније
Слика
Popunjeni upisni obrasci koji se dobijaju na ¹alteru Studentske slu¾be. Dvije kolor fotografije paso¹-formata. Dokaz o uplaæenih 30 KM (20 KM na ime upisnih obrazaca i indeksa + 10 KM za ispitne sveske za èitavu ¹kolsku godinu). Dokaz o uplaæenih 15 KM na ime èlanarine za Biblioteku za oba semestra. Administrativni tro¹kovi pri upisu semestra u iznosu 16 KM plaæaju se Univerzitetu u Istoènom Sarajevu. Administrativni tro¹kovi pri upisu semestra u iznosu 24 KM plaæaju se ETF-u: Administartivne tro¹kove, naknadu za ispitne sveske i biblioteku plaæaju svi studenti bez obzira na socijalni i boraèki status. Uplata ¹kolarine Kandidati koji ispune uslove upisa, a koji nisu osloboðeni plaæanja ¹kolarine, prije upisa, du¾ni su uplatiti ¹kolarinu za prvi semestar. Instrukcije za uplatu.

Опширније