Новости

Слика
Objavljuje se poziv za besplatno pohaðanje obuke za Java programere u okviru projekta „Podrška razvoju IT sektora u Bosni i Hercegovini“ koji provodi Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u saradnji sa lokalnim partnerima. Obuku æe saèinjavati dvije faze. U okviru prve faze, u trajanju od 6 mjeseci, svi polaznici æe imati priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti programiranja koja æe biti dovoljna za poèetak karijere i specijalizacije u IT industriji (posebno u oblasti programiranja). Druga faza, u trajanju od 4 mjeseca, æe podrazumijevati naprednu obuku za najbolje polaznike prve faze. Odabir kandidata æe se vršiti na osnovu testa poznavanja informatièkih vještina. Cilj obuke je da se polaznici osposobe za rad u programskom jeziku Java te da im se kroz ovaj program omoguæi pristup perspektivnoj i kvalitetnoj oblasti rada sa visokim potencijalom za dalji razvoj i usavršavanje pojedinaca. Obuke æe biti organizovane na teritoriji Istoènog Sarajeva dva puta sedmièno. Tokom obuke polaznici æe nauèiti: osnove Java programskog jezika detaljno upoznavanje sintakse Java programskog jezika razvoj aplikacija kroz projekat Cijelu obuku æe pratiti praktièni rad u programskom okru¾enju, te se stoga od polaznika oèekuje posjedovanje laptopa kako bi bili u stanju da u potpunosti prate obuku i uèestvuju u predavanjima. Tokom trajanja obuke vršiæe se neprekidno praæenje napretka polaznika. PRAVO UÈEŠÆA: Pravo uèešæa na ovoj obuci imaju sva zainteresovana lica, sa posebnim naglaskom na mlade, sa podruèja Istoènog Sarajeva. USLOVI: poznavanje rada na raèunaru posjedovanje laptopa PRIJAVE: Prijava mora sadr¾avati ime i prezime kandidata, broj telefona, e-mail, datum roðenja i podatke o prebivalištu. Prijave se vrše na e-mail obuke@ibusiness.ba. Više informacija mo¾ete dobiti slanjem upita na e-mail: obuke@ibusiness.ba ili na broj telefona: 065 452 571 od 10:00 do 15:00 èasova svakim radnim danom. Rok prijave 25.03.2018.

Опширније
Слика
Banjaluka,12.03.2018. god. - Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH objavila je danas javni konkurs za izbor domaæih i meðunarodnih struènjaka koji daju ocjenu i obavljaju reviziju kvaliteta i daju preporuke o akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskih programa. Struènjaci se biraju u èetiri kategorije i to: struènjaci–predstavnici akademske zajednice u BiH, struènjaci-predstavnici privrede i prakse, studenti i meðunarodni struènjaci. Konkurs je objavljen u Glasu Srpske, Dnevnom listu i Dnevnom avazu. Tekst konkursa Obrazac prijave na konkurs

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu da æe povodom Meðunarodnog praznika ¾ena, u ponedjeljak, 12.3.2018 u 13h, studentice IEEE organizacije odr¾ati prezentaciju na temu "®ene u in¾enjerstvu". Doðite i saznajte o prvim ¾enama koje su se bavile in¾enjerstvom, naukom, istra¾ivaèkim radom, te kako danas stvari stoje po pitanju rodne ravnopravnosti u in¾enjerstvu.

Опширније