Новости - Факултет

Слика
Elektrotehnièki fakultet Univerzitata u Istoènom Sarajevu, u svrhu priprema za prijemni ispit, organizuje školu matematike za kandidate koji se ¾ele upisati na ovaj fakultet ili neki drugi fakultet na kome se na prijemnom ispitu pola¾e matematika. Škola se organizuje u periodu od 20. do 24. juna 2016. godine u trajanju od 20 školskih èasova u zgradi Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu. Naknada za svih dvadeset èasova je 40 KM i uplaæuje se prema sljedeæoj instrukciji: Raèun primaoca 562-099-80950598-34 Svrha doznake Uplata za školu matematike Primalac Raèun posebnih namjena za visoko obrazovanje Elektrotehnièki fakultet Iznos 40,00 KM Vrsta prihoda 722542 Poziv na broj 0 Opština 088 Bud¾etska organizacija 0831005 Ostali detalji vezani za školu matematike biæe naknadno oglašeni. Sve informacije mogu se dobii na telefon: 057 342 788.

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti Elektrotehnièkog fakulteta da æe kompanija „LANACO d.o.o“ Banja Luka odr¾ati prezentaciju struène prakse za studente u utorak 7.6.2016. u 13 èasova, u sali za sjednice Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu (mali amfiteatar u prizemlju). Kompanija „LANACO d.o.o“ Banja Luka veæ desetu godinu zaredom organizuje ljetnu stuènu praksu za studente treæe i èetvrte godine informacionih tehnologija. Ljetna praksa se odr¾ava tokom mjeseca avgusta, za vrijeme ljetnog raspusta. Više informacija o praksi dostupno je na https://www.lanaco.com/News/Pages/Prijavite-se-na-jubilarnu-ljetnu-praksu-za-budu%C4%87e-IT-evce.aspx Pozivaju se svi zainteresovani studenti ETF-a da prisustvuju prezentaciji.

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti Elektrotehnièkog fakulteta da æe od junsko-julskog ispitnog roka školske 2015/2016. godine ispite moæi prijavljivati elektronskim putem. Aplikaciji za elektronsku prijavu ispita mo¾e se pristupiti preko adrese https://infokiosk.unssa.rs.ba ili http://infokiosk.ues.rs.ba. Kratko uputstvo za korištenje aplikacije Pravila za prijavljivanje ispita

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti Elektrotehnièkog fakulteta da æe se od Januarsko-februarskog ispitnog roka 2016. godine, sprovoditi odluka Upravnog odbora Univerziteta u Istoènom Sarajevu br. 01-UO-II-160-31/15 od 23.9.2015. godine. Studenti su obavezni na plaæanje naknada i to: Naknada od 2 KM za svaku ispitnu prijavu. (Jednom uplatnicom na svoje ime i matièni broj, student mo¾e uzeti više ispitnih prijava.) Redovni studenti prve godine (od broja indeksa 1629 do 1737) ne plaæaju 2 KM. Naknadu od 20 KM za èetvrti i svaki naredni izlazak na ispit Naknadu od 20 KM za prijavu ispita u vanrednim ispitnim rokovima Naknadu od 30 KM za prijavu istpita nakon isteka apsolventskog sta¾a Student mo¾e odjaviti ispit dva dana prije termina ispita. Ispit koji se pola¾e više od tri puta i ispit u vanrednom ispitnom roku ne mo¾e se odjaviti. Brojanje prijavljenih ispita poèinje sa prijavama za januarsko-februarsi ispitni rok 2016. godine.

Опширније
Слика
Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske organizuje promociju Takmièenja za najbolјu tehnološku inovaciju 2016. u Republici Srpskoj. ISTOÈNO SARAJEVO, 14.04.2016. (èetvrtak) Mjesto: Elektrotehnièki fakultet Univerziteta u Istoènom Sarajevu, mala sala Adresa: Vuka Karad¾iæa 30, 71123 Istoèno Sarajevo 11:00 - 12.30 èasova Pozdravna rijeè Predstavlјanje Takmièenja za najbolјu tehnološku inovaciju 2016 Uspješni primjeri iz ranijih godina Uèesnici: Predstavnici Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske Predstavnik Saveza inovatora Republike Srpske i ®elјko Ninkov, inovacija „Sistem e-glasanja DVS3s“

Опширније
Слика
Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije organizuje takmièenje za Najbolju tehnološku inovaciju 2016. Ovo je deseto, jubilarno takmièenje koje ima za cilj da privuèe što veæi broj timova, sa posebnim fokusom na studente i srednjoškolce. Planirana je dodjela specijalnih nagrada za najbolji studentski tim i najbolji srednjoškolski tim. Rok za prijave takmièarskih timova je 4.5.2016. Poèetni nagradni fond iznosi 35000 KM. Više informacija dostupno je na sajtu www.inovacija.org, kao i na Facebook stranici https://www.facebook.com/inovacija2016/?fref=ts. U narednom periodu biæe organizovana promocija i prezentacija takmièenja na Univerzitetu u Istoènom Sarajevu. Planirani datum prezentacije je 14.4.2016.

Опширније