Новости - Факултет

Слика
Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj buduæi radni anga¾man u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u presti¾nim njemaèkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu uèestvuju njemaèke firme iz razlièitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menad¾ment, zaštita okoliša, arhitektura, graðevina, poljoprivreda i druge. Program finansira Vlada SR Njemaèke uz koordinaciju Odbora njemaèke privrede za istoènu Evropu. Program obezbjeðuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemaèkoj te mjeseèni d¾eparac. Program stipendija njemaèke privrede sprovodi se po jedanaesti put na podruèju BiH, uz podršku Predstavništva njemaèke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa. Apliciranje je moguæe od 1.10. do 11.11.2016. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org .

Опширније
Слика
U ponedeljak, 03.10.2016. godine u 8:15h poèinje izvoðenje nastave na svim studijskim programima osnovnog studija Elektrotehnièkog fakulteta Univerziteta u Istoènom Sarajevu. Obavještavaju se studenti Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu da je objavljen i raspored nastave za zimski semestar školske 2016/17 godine za sve godine studija. Raspored nastave mo¾ete pogledati koristeæi link iz menija (Studenti->Raspored nastave) ili korištenjem direktnog linka - Raspored nastave za školsku 2016/17 godinu.

Опширније
Слика
Elektrotehnièki fakultet u Istoènom Sarajevu oglašava javnu odbranu završnog rada na drugom ciklusu studija: Jovana Tuševljak, dipl.in¾.el. brani ZAVRŠNI RAD NA DRUGOM CIKLUSU STUDIJA sa temom: «Uticaj perspektivnih vjetroelektrana na kvalitet elektriène energije i gubitke u prenosnoj mre¾i Bosne i Hercegovine». Dan i èas odbrane: 1. oktobar 2016. godine u 15.00 èasovaMjesto odbrane: Sala za sjednice ETF u Istoènom Sarajevu Broj: 01-1219/16Datum: 21.9.2016. godine D e k a n Prof. dr Zoran Ljuboje

Опширније
Слика
Obavještavaju se studenti i profesori ETF-a Istoèno Sarajevo da æe u èetvrtak, 15.09.2016. godine, u krugu fabrike ELKO DOO Istoèno Sarajevo, u periodu od 13:30 do 15:00h biti parkiran WEIDMULLER promotivni kamion. WEIDMULLER INTERFACE, Njemaèka, je proizvoðaè komponenti iz oblasti industrijskog povezivanja, kako u energetskim i elektriènim postrojenjima, tako i u automatizaciji procesa.

Опширније