Новости - Факултет

Слика
IZVJEŠTAJ KOMISIJE O PRIJAVLJENIM KANDIDATIMA ZA IZBOR U ZVANЈE PODACI O KONKURSU Konkurs objavlјen: 30.04.2014. godine, dnevni list „Glas Srpske“ U¾a nauèna oblast: Automatika i robotika Naziv fakulteta: Elektrotehnièki fakultet Univerziteta u Istoènom Sarajevu Broj kandidata koji se biraju: 1 (jedan) Broj prijavlјenih kandidata: 1 (jedan)

Опширније
Слика
Komisija za izbor asistenta za oblasti: Elektroenergetika Prof. dr Èedomir Vujoviæ, (ETF Istoèno Sarajevo), predsjednik Prof. dr Vladica Mijailoviæ, (TF Èaèak), èlan Doc. dr Jovan Mikuloviæ, (ETF Beograd), èlan Istoèno Sarajevo, 15. 5. 2014. godine. Nastavno-nauènom vijeæu Elektrotehnièkog fakulteta Univerziteta u Istoènom Sarajevu Odlukom Vijeæa Elektrotehnièkog fakulteta u Istoènom Sarajevu broj: 03-537/14 od 23. aprila 2014. godine imenovani su za èlanove Komisije za izbor asistenta za u¾u nauènu oblasti: Elektroenergetika. Na osnovu uvida u prilo¾ene podatke i dokumente o kandidatima, uslove konkursa i relevantne odredbe Zakona o univerzitetu, Komisija podnosi IZVJEŠTAJ postavljen u prilogu.

Опширније
Слика
Elektrotehnièki fakultet Univerziteta u Istoènom Sarajevu oglašava javnu odbranu doktorske disertacije kandidata mr Predraga Kataniæa pod naslovom: „Razvoj i upravlјanje regionalnim integrisanim sistemom prenosa podataka“ Kandidat æe braniti rad pred komisijom u sastavu: prof. emeritus dr Slobodan Milojkoviæ ,red. prof. dr Dušan Starèeviæ,red. prof. dr Milena Stankoviæ, vanr. prof. dr Slobodan Obradoviæ ivanr. prof. dr Srðan Damjanoviæ Vrijeme odbrane: 11. aprila 2014. godine u 13:00 èasova. Mjesto odbrane: Sala za sjednice, ETF, Istoèno Sarajevo.

Опширније
Слика
Odlukom Vijeæa Elektrotehnièkog fakulteta u istoènom Sarajevu broj 03-1790/13 od 31. decembra 2013. godine imenovani su èlanovi Komisije za pisanje izvještaja o izboru višeg asistenta na predmetima u¾e nauène oblasti Raèunarske nauke. na objavljeni Konkurs u dnevnom listu Glas Srpske od 31. decembra 2013. godine, kao jedini kandidat, prijavila se Dijana Kosmajac, master elektrotehnike i raèunarstva. Na osnovu uvida u prilo¾ene podatke i dokumente o kandidatu, uslove konkursa i relevantne odredbe Zakona o visokom obrazovanju, Komisija podnosi izvještaj dat u prilogu.

Опширније
Слика
Na osnovu Odluke o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2013/14. godini na javnim visokoškolskim ustanovama („Slu¾beni glasnik RS“, broj: 51/13, 80/13 i 90/13), deficitarna zanimanja su matematika i fizika. Pravo na pomoæ imaju: studenti koji prvi put upišu prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2013/14. godini, studijske programe iz oblasti matematike i fizike na javnim visokoškolskim ustanovama i do kraja prvog semestra polo¾e najmanje dva ispita; studenti druge i viših godina studija na studijskim programima iz matematike i fizike na javnim visokoškolskim ustanovama, ako nisu obnovili nijednu godinu studija. Prema tome, studenti studijskih programa: matematika i informatika, matematika i fizika, matematika i raèunarstvo i fizika, koji se izvode na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj mogu primati pomoæ, ako ispunjavaju gore navedene uslove; studenti master studija na studijskim programima iz oblasti matematike i fizike na javnim visokoškolskim ustanovama, ako nisu obnovili nijednu godinu studija; studenti èetvrte godine studija i apsolventi na studijskim programima: informatika, mašinstvo, elektrotehnika i geodezija, ako nisu obnovili nijednu godinu studija. Za navedene studijske programe Ministarstvo æe dodjelјivati finansijsku pomoæ studentima, ako ispunjavaju navedeni uslov, sve do okonèanja studiranja na prvom ciklusu studija. Imajuæi u vidu naprijed navedeno, neophodno je dostaviti prilog broj 1. Prijavu za dodjelu pomoæi studentima deficitarnih zanimanja u Republici Srpskoj, za svakog studenta koji ispunjava uslove i slјedeæe dokumente: Ovjerena kopija prve stranice indeksa (za sve studente); Uvjerenje o polo¾enim ispitima (samo za studente 1. godine studija); Potvrda da je student prvi put upisao prvu godinu akademske 2013/14. godine (samo za studente 1. godine studija); Potvrda da student nije obnavlјao nijednu godinu tokom studiranja (za sve studente); Fotokopija tekuæeg raèuna studenta sa raèunom banke kod koje je tekuæi raèun otvoren (za sve studente). Napomena: studenti deficitarnih zanimanja, za razliku od prethodnih godina, mogu primati i stipendiju i pomoæ za deficitarna zanimanja od Ministarstva prosvjete i kulture, ako ispunjavaju navedene uslove.

Опширније
Слика
Regionalni centar za okoliš/¾ivotnu sredinu za Srednju i Istoènu Evropu (REC), u saradnji sa kompanijom KIC Inno Energy i Evropskim institutiom za inovacije i tehnologije implementira program SKYE koji se odnosi na pru¾anje podrške studentima unutar EU i izvan EU da pohaðaju magistraski studij u nekima od zemalja sa kojima ovaj Institut usko saraðuje. Magistraski programi koji se nude studentima odnose se na slijedeæe tematske oblasti: Tehnologije èistog uglja Inovacije u nuklearnoj energiji (EMINE); Energetske tehnologije (ENTECH) Komunikacione tehnologije; Obnovljivi izvori energije (RENE); Pametni gradovi; Okološni putevi za odr¾ive energetske sisteme (SELECT); Pametne elektriène mre¾e i sistemi (SENSE) Neki od Univerziteta na kojima æe studenti pohaðati magistraski studij su: Universitat Politècnica de Catalunya, Španija Royal Institute of Technology, Švedska KU Leuven Belgija TU/Eindhoven, Holandija Uppsala University, Švedska INP, Grenoble, Francuska Karlsruhe Institute of Technology, Njemaèka Ovaj program namijenjen je studentima završne godine fakulteta. U prilogu su detaljne informacije i svakom programu (na Engleskom jeziku) i prezentacija i koracima za apliciranje na program.

Опширније